Spis Treści

Poniżej znajduje się spis wpisów na blogu w kolejności chronologicznej

2021


2020

Czy nadwaga i alkohol powodują cięższy przebieg COVID-19 - Medical Hypotheses
Czy cukier powoduje depresje - Artykuł z Medical Hypotheses
Krzemiany glinowo-sodowy (E554) i glinowo-potasowy (E555) - nie wiadomo czy są bezpieczne i można je dodawać do żywności.
Nikiel - oprócz alergii kontaktowej może powodować również alergie pokarmowe u dzieci.
Karagen
EFSA - Kwas metawinowy dalej uznawany za bezpieczny.

2019

2018

2017
Bezpieczeństwo procesu recyklingu w żywności - EFSA - cz 2.
Przegląd Youtube - Listopad 2017
Bezpieczeństwo procesu recyklingu w żywności - EFSA - cz 1. 

Mity medyczne które mogą zabić
Ciekawe informacje zawarte w reklamach żywności
Przegląd Youtube - Sierpień 2017
Kawa - odchudza czy powoduje tycie?
Przegląd Youtube - Lipiec 2017
Przegląd internetu - Czerwiec 2017
Przegląd YouTube - Maj 2017
Erytrytol - słodzik bezpieczniejszy ale droższy od Aspartamu.
Trucizna nasza powszednia
Neu5Gc - Czy czerwone mięso powoduje raka
Dwa błędy popełniane przez zwolenników zdrowej żywności.
Gliceryna (E422) - bezpieczny dodatek, trujące domieszki
Guma arabska(E414) - dodatek bezpieczny dla zdrowia.
Napój gazowany z lekiem psychiatrycznym
Czy słodziki bez kalorii tuczą?
Szkodliwe Jedzenie - Wpis nr 100.
Осторожно - еда - część 3.
Biznes na diecie - recenzja raczej krytyczna.
Czy jedzenie szkodzi - podejście obecne
Badania nad wpływem diety na zdrowie - eksperyment sprzed 2,5 tys lat...
Medyczne wgady - kolejna porcja filmów z youtube
Czy jeść uliczne jedzenie na wakacjach - 7 problemów
Cały ten cukier - recenzja
Korporacyjna żywność - recenzja
Celiakia, gluten i dysbioza
Kurczak: Kłamstwo Jedzenia- recenzja
Błekit brylantowy i receptory nukleotydowe
Neti Aneti - Pod Mikroskopem - wybór odcinków (6)
Etoksykina a sprawa polska.
Dysbioza - wstęp naukowy.
Dysbioza - wstęp do tematu
Świat Wiedzy Marzec 2017
Szczęśliwa Skóra - przede wszystkim dieta

2016
Tłuszcz - szkodzi czy leczy?
Etoksykina - prawda naukowa i prawda medialna.
Neti Aneti - wybór odcinków (5)
NEWS: Oszukany smak- Świat Wiedzy Czerwiec 2016
Cała Prawda o rybach - recenzja
Neti Aneti - wybór odcinków (4)
Осторожно - еда - film dla znających rosyjski
Czy Coca Cola szkodzi - Recenzja krytyczna
Projekt Obelix - skrót z wyników
Zaprogramowana otyłość - Recenzja
Cukier gorszy od tłuszczu - Recenzja
Rakotwórczy słodzik wycofany z rynku
Nowoczesna kosmetologia - wspaniała książka o diecie
Aspartam bezpieczny dla szczurów, śmiertelny dla ludzi
Cukier jak morfina
CoJesc.Net - Artykuły pisane przez profesjonalistkę.
Kofeina zwiększa szanse na poronienie
Choroba Dühringa - kolejny problem związany z glutaminianem
Jak dieta bezglutenowa wyleczyła epilepsję
Dwa słowa wstępu na temat glutenu.
Neti Aneti - Wybór odcinków (3)
GMO - problem prawno-ekonomiczny
Kofeina uzależnia
Nitrozaminy - zawartość w żywności
Nitrozaminy źrodłem Alzheimera
Węglowodany i gluten źródłem Alzheimera?

2015
Aluminium i Alzheimer - Suplement
Herbata + Cytryna = Alzheimer
Aspartam źródłem autyzmu?
Zespół jelita drażliwego i fruktoza.
Przyszła Mamo - nie spożywaj aspartamu
Aspartam - źródło Fenyloalaniny
Kiedy niedobór jest trucizną
Antybiotyki w żywności
Glutaminian to ZŁO
Glutaminian sodu/potasu i epilepsja
Neti Aneti - Wybór odcinków (2)
Prawo żywnościowe na świecie - świetne podsumowanie
Sól, rak i żywność przetworzona
Sól powoduje raka żołądka
Sól uzależnia
Jemy za dużo soli
Food-Info.net - krótkie opisy żywności
Mitojad - E-ncyklopedia
Przestańcie zabijać moje dzieci.
Jak bada się rakotwórczość substancji
Bromian Potasu i IRIS (nie mylić z ISIS)
Olestra - mała cena za niskie kalorie
Azotany i azotyny - czy grożą rakiem i uduszeniem?
Danger of food additives - Recenzja
Glutaminian sodu, śledziona i grasica
Glutaminian sodu i zmiany w tarczycy
Glutaminian sodu, nerki i hematologia.
Ekscytotoksyny - smak który zabija.
Śmiertelna trucizna dodatkiem do żywności.
Zjeść rtęć z termometru czy kilo borowików?
Bezpieczne czy szkodliwe - rzecz względna
Ponowna ocena dodatków do żywności w Europie
Emulgatory mogą powodować zapalenie jelit
PFPZ Fakty i Mity
Diagnostyka - Testy na alergeny czy MRT
Testy alergiczne na dodatki do żywności
Barwniki spożywcze a uszkodzenia genów.
Badania jednoznacznie wykazały
Kwas szczawiowy - jaka dawka jest śmiertelna.
Wzmacnacze smaku szkodzą
Glutaminian Sodu powoduje jaskrę?
Sapa - słodka trucizna rzymian
Wiesz co zjesz - genialne źródło informacji
Nadwrażliwość na dodatki spożywcze c.d.
Nadwrażliwość na dodatki spożywcze a pokrzywka
Neti Aneti - wybór odcinków
Ile słodzików spożywa młodzież.
Prawo suplementów diety
Tartrazyna - żółty barwnik
Co wolno dodawać do jedzenia - rozporządzenie.
Glutaminian sodu i szczurze jądra
W jaki sposób bada się żywność - książka dla profesjonalistów
Aspartam - Rakotwórcza słodycz
Śmiertelna dawka soków owocowych
Nie drap się

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz